Povestea mea și a noastră

 

M-am născut și am copilărit în Bușteni, în coasta muntelui și la marginea pădurii. Am fost un fel de Mowgli pe variantă feminină și ceva mai modern. Când a venit vremea să merg la școală și părinții m-au luat la București, lumea mi s-a schimbat brusc. Atunci s-a născut și s-a și terminat relația mea cu orașul. În anii ce au urmat, a fost un loc în care am funcționat bine și atât. Acasă a rămas mereu Bușteni și de el am rămas prinsă cu un elastic invizibil. Am revenit aici în toate vacanțele, la sfârșituri de săptămână și de multe ori chiar și pentru o zi.

La scurt timp după absolvirea facultății, am ales calea pionieratului în două domenii. Cum insolvența era la început în România, iar eu eram dezamăgită de câțiva angajatori, am decis să clădesc ceva după mintea mea. Am devenit antreprenor, punând bazele propriului birou de insolvență. Timp de 15 ani ne-am crescut unul pe altul și am adunat în jur o echipă de încredere.

Când am ales Facultatea de drept, a fost o opțiune de conjunctură, în contextul schimbărilor de după '89. Am făcut-o fără să iau în considerare înclinațiile și preocupările literare vechi din adolescență. Pe măsură ce a trecut timpul, eu am fost tot mai absorbită de activitatea profesională, iar ele s-au manifestat tot mai timid. Însă plăcerea de a scrie nu m-a părăsit. Eu cred că și-a așteptat partenera să crească, pasiunea mea pentru călătorii. Iar când s-au întâlnit, în viața mea a fost un boom: m-am regăsit. Eram în călătorie în Asia când m-am surprins scriind cu bucuria din adolescență. Se întâmpla în al 13-lea an al biroului de insolvență. 
Am mai avut nevoie de încă 2, ca să pot pune punct profesiei și să îmi recunosc oficial pasiunile. Prima noastră realizare a fost blogul personal, www.mariamazilu.ro (fost mazy.ro - Povestiri din realitate). I-a urmat "Frământările unui pisoi salvat", cartea cu două chipuri: pentru copii este o istorie cu pisici, plină de tâlcuri, iar pentru adulți, povestea unor îndoieli și căutări personale.

Cartea este doar începutul unui drum, pe care eu și pisoiul Bumbi am pornit. Ascunsă în blana lui, vom călători împreună, căutând oameni și locuri să ne inspire.

 

DSC02060 copy-1-2.jpg
DSC02037_1-1.jpg
DSC02030_1-1.jpg